شماره تلفن 02166046941

۱۰ گیر کردن غذا در دندان

۱۰ گیر کردن غذا در دندان

گیر غذایی یکی از شایع ترین مشکلاتی است که مراجعین به مطب های دندانپزشکی دارند. غذا زمانی بین دندان‌های شما گیر می‌کند که غذایی خورده می شود. گاهی اوقات می توانید آنها را بردارید، اما اغلب اوقات نمی توانید بدون نخ دندان این کار را انجام دهید. این گیر غذایی در صورت عدم درمان ممکن است در نهایت منجر به پوسیدگی دندان یا التهاب لثه شود.

ممکن است لحظات خجالت‌آوری را تجربه کرده باشید که در آن یک تکه سالاد سبز بین دندان‌هایتان گیر کرده است، برای دیگران قابل مشاهده است اما ممکن است خودتان حتی متوجه آن نشوید. هنگامی که یک تکه بزرگ گوشت در پشت دندان شما به دام افتاده باشد، می تواند آزاردهنده باشد و باعث ایجاد ناراحتی شود. جدا از لحظات ناخوشایند گیر غذایی، گاهی اوقات وقتی گیر غذا به لثه ها می رسد، می تواند لثه ها را تحریک کند و باعث تورم و درد لثه های شما شود.

علل گیر غذایی

  1.  فضای بین دندان ها : دندان های ما در کنار هم رشد می کنند تا تماس نزدیک ایجاد کنند تا غذا در بین دندان ها گیر نکند. دندان های ما به مرور زمان جابه جا می شوند.این قضیه ممکن است به دلیل ساییدگی و جویدن روزانه و همچنین ناشی از مشکلات دندان قروچه باشد. در مواقعی که ۲ دندان با هم تماس شل دارند، مشکل گیر غذایی ایجاد می شود.

  2. مشکل هم ترازی دندان ها : زمانی که دندان های ما به درستی در یک راستا قرار نگیرند، غذا در بین “گوشه ها و شکاف های عجیب و غریب” مابین دندان های ما به دام می افتد.

  3. حفره بین دندان ها : حفره زمانی ایجاد می شود که پوسیدگی دندان وجود داشته باشد. با پیشرفت پوسیدگی، سوراخی روی سطح دندان ایجاد می‌کند که در این حالت بین ۲ دندان قرار دارد. خیلی اوقات وقتی یک گیر غذایی وجود دارد، پوسیدگی در ساختار هر دو دندان مجاور هم اتفاق می افتد.

  4. دندان شکسته : هنگامی که یک دندان یا پرکردگی موجود می شکند، فضایی بین دندان شکسته ما ایجاد می کند که باعث ایجاد تله غذا می شود. معمولاً لبه های تیز و ناهمواری نیز وجود خواهد داشت که نظافت را دشوار می کند.
  5. تحلیل لثه و تحلیل استخوان در بین دندان ها : با عقب نشینی لثه، فضای بین دندان ها ایجاد می شود. این فضا مکان مناسبی برای گیر غذا در طول وعده های غذایی خواهد بود.
  6.  رویش فوقانی دندان : زمانی که دندانی از بین می رود، دندان در فک مقابل از سطح اکلوزال (سطح جونده) شروع به حرکت می کند. معمولاً این حالت زمانی مشاهده می گردد که از دست دادن دندان در فک پایین است و به نظر می رسد که دندان بالایی نسبت به دندان های همسایه “رشد بیشتر” داشته باشد. هنگامی که دندان “رشد بیشتر” پیدا می کند، فرورفتگی ریشه ها باعث ایجاد گیر غذایی می شود زیرا تماس با دندان های همسایه از بین می رود.
  7. دندان نهفته : دندان نهفته دندانی است که قادر به بیرون آمدن از طریق لثه نیست. در بسیاری از شرایط، تمیز کردن آن دشوار است و باعث بروز مشکلات گیر غذایی می شود.

علل گیر غذایی

  •  رویش جزئی دندان : قسمتی از دندان رویش یافته و معمولاً باعث گیر افتادن غذا در اطراف بافت لثه می شود که باعث تحریک و التهاب مکرر و عفونت لثه می شود. در صورت عدم درمان، لثه ها متورم می شوند و دندان به دلیل باکتری های موجود در تله غذا پوسیده می شود.
  • پر کردن/تاج بیش از حد کانتور یا برآمدگی : پرکردن دندان بیش از حد کانتور یک ترمیم بد شکل است که در نتیجه گیر غذایی را ایجاد می کند. در بین دندان‌ها نواحی «به دام انداختن پلاک» وجود دارد که به دلیل کانتور یا بیرون زدگی بیش از حد پرکردگی در هنگام عبور غذا و گیر افتادن در بین آن‌ها می گردد. در نتیجه باقی مانده غذا باعث رشد باکتری‌ها می‌شود که در ادامه باعث ورم لثه و پوسیدگی دندان می‌شود.
  • روکش دندان معیوب : وقتی پرکننده یا روکش دندان معیوب باشد (یا خرد شده باشد)، نه تنها به باکتری ها اجازه می دهد از شکاف ها عبور کنند، بلکه بقایای غذا را نیز به دام می اندازد.
اشتراک در :



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ساعات کار

  • جدیدترین های سایت